Termoelectrica racordează la termoficarea centralizată un bloc chirurgical din cadrul Institutului Oncologic, prin intermediul sistemului de ventilare, transmite CURENTUL.
În acest sens a fost lansat un parteneriat de colaborare între Institutul Oncologic și Termoelectrica.
Această metodă de conectare la încălzire este una inovativă, aplicată până în prezent de circa 10 consumatori ai Termoelectrica, printre care se regăsesc centre comerciale și săli de concerte.
Lucrările presupun instalarea unui Punct Termic Individual (PTI) la branșamentul clădirii și reconstrucția unui tronson de rețea termică de conectare la rețeaua magistrală, din str. Korolenko.
Încălzirea și menținerea unui nivel termic corespunzător în blocul medical vor fi asigurate printr-un sistem de ventilare de ultima generație.
PTI-ul, responsabil de furnizarea energiei termice în clădire va asigura în mod automatizat confortul termic necesar, astfel încât temperatura aerului să corespundă indicilor stabiliți de regulamentele sanitare.
Totodată această instalație va permite clădirii spitalului să beneficieze de încălzire și apă caldă tot anul împrejur și să se deconecteze/conecteze de la serviciile de termoficare conform necesităților.
„Termoelectrica își respectă promisiunea față de chișinăuieni de a identifica și a asigura cu soluții optime de furnizare pentru încălzire și prepararea apei calde menajere (ACM) în condiții de eficiență energetică, economii de costuri, confort și siguranță în utilizare” a accentuat Veaceslav Eni, directorul general la Termoelectrica S.A., în cadrul unor discuții cu managementul instituției spitalicești.
Până în prezent, Institutul Oncologic deține 10 blocuri racordate la SACET, dintre care trei blocuri sunt chirurgicale, iar două de tratament al pacienților.
Cristina Parfeni