[ X ]
[ X ]
[ X ]
Termoelectrica anunță cauza incidentului de la blocul energetic nr.3
29 Noiembrie

Incidentul din data de 11  noiembrie 2022 la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2, Sursa I, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire.

Cauza deconectării avariate a blocului energetic a fost stabilită de către comisia tehnică pentru cercetarea incidentului din cadrul Termoelectrica S.A. Totodată, incidentul este cercetat și în cadrul unei comisii de anchetă, cu antrenarea unor părți terțe externe.  Respectiv locul apariției fisurii ulterior va putea fi constatat de către Comisia de anchetă respectivă.

Raportul comisiei va fi executat în conformitate cu prevederile instrucțiunii cu privire la examinarea și evidența deranjamentelor tehnologice în funcționarea centralelor, rețelelor electrice și termice, prin întocmirea actului corespunzător.

Menționăm că informația despre lucrările privind reparația capitală a turbinei Nr.3, controlul metalului și prelungirea resursei de exploatare a turbinei, reparație capitală a generatorului poate văzută pe MTender (www.mtender.gov.md www.achizitii.md)

La moment, pentru punerea în funcțiune cât mai curând posibil a blocului energetic sunt efectuate lucrări de reparație.

În continuare, Termoelectrica S.A. este deschisă să ofere tot suportul necesar și acces la informații organelor de drept și comisiei de anchetă pentru desfășurarea acțiunilor de documentare și investigare.

În contextul celor menționate Termoelectrica S.A. dezminte toate interpretările eronate la acest subiect, considerându-le nedocumentate și defăimătoare, menite să distorsioneze activitatea întreprinderii, într-o perioadă de criză.

Inapoi la arhiva noutaților