[ X ]
[ X ]
[ X ]
Termoelectrica a oprit blocul energetic nr.3
5 Ianuarie
Blocul energetic nr.3 a fost oprit ieri, 04.01.2024, ora 23:53, din cauza unui deranjament care a apărut la economizorul cazanului, care necesită a fi lichidat. Anunțul a fost făcut de către Termoelectrica.
Economizorul este instalația pentru preîncălzirea apei de alimentare înainte de a fi introdusă în cazanul cu abur.
Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare – 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care la moment este în proces de confecționare la uzină.
Lichidarea deranjamentului apărut se planifică să fie înlăturat pe parcursul a 2-3 zile, astfel încât la data de 07.01.2024 blocul energetic să fie reanclanșat la rețea.
Totodată, Termoelectrica informează că lucrările de reparație la blocul energetic nr. 2 sunt la etapa finală, paralel au loc lucrări de testare, conform estimărilor se preconizează ca la data de 15-16 ianuarie a.c., Blocul energetic nr.2 să fie pus în funcțiune.
”La moment funcționează blocul energetic nr.1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. Consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică”, se spune în anunțul întreprinderii.
Inapoi la arhiva noutaților