[ X ]
[ X ]
[ X ]
Termenul pentru expuneri în privința candidaților admiși în concursul pentru funcția de membru al CSM din partea Parlamentului a fost extins
26 Februarie

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a decis prelungirea termenului pentru ca societatea civilă, cetățenii, jurnaliștii și alte persoane să vină cu expuneri asupra candidaților care și-au depus dosarele în cadrul concursului pentru selectarea a doi membri în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), transmite CURENTUL.

Anunțul a fost făcut de deputatul și președintele Comisiei, Vasile Bolea, care a menționat că ieri a expirat termenului pentru anumite comentarii asupra candidaților.

„Avem 18 candidați, care au depus documentele la concurs. Expuneri din partea societății civile, mass-media, jurnaliști de investigație au fost asupra a doi candidați. Comisia, în unanimitate, a decis prelungirea termenului pentru aceste expuneri până marțea viitoare (3 martie). Solicităm persoanelor interesate să analizeze lista candidaților și să vină cu opiniile sale. Opiniile negative trebuie să se bazeze pe factologie, astfel încât Comisia să analizeze aceste opinii și să decidem asupra admisibilității candidaților care au depus documentele”, a spus Vasile Bolea.

Amintim că, doi membri în cadrul CSM vor fi numiți de către Parlament.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților