[ X ]
[ X ]
[ X ]
Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru HORECA, prelungit până la 15 ianuarie 2022
3 Decembrie

Serviciul Fiscal de Stat informează că, termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru sectorul HORECA se prelungește până la data de 15 ianuarie 2022, inclusiv, ca urmare a prelungirii până la data menționată supra a stării de urgență în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr. 65 din 26 noiembrie 2021.

Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% se prelungește la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

De asemenea, excepția se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Legea nr.76/2021.

Menționăm că, explicațiile de rigoare sub formă de întrebare/răspuns referitor la regimul fiscal aplicabil la compartimentul TVA, pentru mărfurile/serviciile realizate în cadrul activităților, atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei (HORECA), se regăsesc în Baza generalizată a practicii fiscale sub nr. 28.17.43 de pe pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat, care poate fi accesată aici.

Inapoi la arhiva noutaților