[ X ]
[ X ]
[ X ]
Termenii și condițiile pentru procurarea vinietei în RM
23 August

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează posesorii mijloacelor de transport neînmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova despre achitarea obligatorie a taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), pe toată perioada aflării acestora în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Neachitarea vinietei, se pedepsește cu amenzi prevăzute în Codul Contravențional al Republicii Moldova, Articolul 2873 „Încălcarea regulilor privind vinieta”. Autoritățile competente privind aplicarea acestora sunt Inspectoratul Național de Securitate Publică, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal.

Totodată, autovehiculele înmatriculate în străinătate se pot afla pe teritoriul țării 180 de zile cumulativ în decursul a 12 luni consecutive.

Mijloacele de transport înmatriculate în străinătate introduse pe teritoriul țării de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin și care dețin permis de conducere emis în țara în care au domiciliu, declarate prin acțiune, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile cu achitarea taxei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv perioadele incomplete ce urmează după primele 180 de zile.

Vinieta poate fi procurată on-line accesând paginele web https://vinieta.gov.md sau https://evinieta.gov.md, la filialele, agențiile și terminalele de autoservire a B.C. „Moldova Agroindbank” S.A. și la terminalele de plată (QIWI, Paymaster, MMPS și Paynet).

Confirmările de plată a vinietei, se păstrează pe toată perioada aflării pe teritoriul Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților