[ X ]
[ X ]
[ X ]
Teodor Cârnaț, la CC. Iată ce solicită!
10 Aprilie

Curtea Constituțională a Republicii Moldova(CCM) s-a întrunit astăzi în ședință, pentru a examina sesizarea nr.147g din 10.11.2017 privind excepția de neconstituționalitate relativă la unele prevederi din Legea privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf), informează CURENTUL.

Teodor Cârnaț, autorul sesizării, a solicitat CCM să declare neconstituționale unele prevederi din Legea nr. 269-XVI din 12 decembrie 2008 privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) și art.11 alin. (10), (11) și (12) din Legea nr. 132 din 17 iunie 2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate.

Amintim că, Teodor Cârnaț a depus, la 25 octombrie 2017, cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate cu privire la contestarea actului administrativ și obligarea efectuării testării repetate la un examinator poligraf independent, relevând că, în vederea ocupării funcției de președinte al ANI, a susținut proba scrisă și proba verbală, însă în raport cu testul la poligraf a fost informat nu l-a promovat și, astfel, nu poate ocupa funcția pretinsă, fiind demarat un nou concurs, fără a-i fi acordată posibilitatea de a fi testat repetat la poligraf.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților