[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tendințe vestimentare în 2021: Ce articole nu trebuie să lipsească din garderobă în acest an
18 Februarie

Trecerea dintre sezoane este mereu o provocare pentru casele de modă care dictează tendinţele. De data aceasta, designerii au prezentat atât colecții reținute, cu o întoarcere la anii ’90 și completate de un minimalism curat, dar și articole mai îndrăznețe. Astfel, indiferent de buget, oricine va putea să-și creeze ținute actuale, dacă va ține cont de anumite recomandări.

Solicitată de reporterul CURENTUL, stilista Korina Ankin a menționat că, după un an atât de sumbru și incert cum a fost anul 2020, lumea modei s-a împărțit în două categorii.

„Unii designeri au ales să creeze colecții cu o viziune optimistă, care se reflectă în culori vii și intense cum ar fi verdele crud, portocaliul, albastrul electric, galbenul aprins, rozul sau fucsia. Cealaltă categorie a decis să mizeze pe confort și simplitate, optând pentru o gamă cromatică calmă, senină, în tonuri pastelate.

În această primăvară pentru toate fashionistele, inclusiv și pentru cele mai pretențioase vor exista opțiuni nelimitate în alegerea culorilor”, spune Korina Ankin.

Ce ține de designul articolelor vestimentare, actuale vor fi decupajele de diferite forme și dimensiuni pe piesele vestimentare, dar și obiectele de îmbrăcăminte croșetate, ce vor lăsa pielea puțin la vedere.

Potrivit specialistei, pantalonii largi, evazați, umerii supradimensionați precum și formele voluminoase de asemenea vor prezente și în acest sezon.

„Acestea pot fi mereu o alegere potrivită întrucât avantajează toate tipurile de siluetă și scot în evidență individualitatea persoanei care le poartă”.

Pentru evenimentele replanificate din anul 2020, sau pentru distracțiile de noapte, designerii au creat ținute deosebite. Sunt în vogă rochiile și fustele diafane din stofe fine și ușoare, cum ar fi șifonul, mătasea, dantela, tulul.

Imprimeurile în special cele florale, vor fi nelipsite în aceste creații impresionante.
„Cel mai interesant este faptul că elementele și detaliile decorative ca franjurile, penele și paietele nu vor văzute doar la evenimentele festive, dar și pe stradă. în plină zi. Ele ne vor permite să ne manifestăm dorința arzătoare de distracție, sărbătoare, zbor, și libertate. Aceste detalii vor fi un adevărat antidot ținutelor de Lounge, cu care ne-am obișnuit o perioadă atât de lungă.

Și de ce nu? Până la urma moda este un joc, dar care ar trebui să ne aducă plăcere”, precizează stilista.

La capitolul încălțări, designerii au anticipat iarăși dorința de evadare și îmbrățișare a naturii, și astfel au pregătit modele potrivite pentru lungi drumeții, pescuit, călărit, urcatul în munți, dar și alte activități.

„Mai mult de atât, bocancii cu platforme groase, accesoriile sub forme lanțuri, sau adidașii super colorați nici pe noi nu ne mai sperie, ci din contra ne duc automat cu gândul la rochia romantică pe care o avem în dulap și care îsi tot așteaptă momentul”, a adăugat ea.

Noul sezon readuce în modă romantismul după aproape un an de stil utilitar.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților