[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tendințe 2019: La ce renunță tot mai mult mirii din R. Moldova în organizarea nunții lor
26 Aprilie

Nunta este cel mai important eveniment din viaţa persoanelor care formează un cuplu. Organizarea nunţii necesită multă responsabilitate, timp şi răbdare. Astfel, tot mai multe cupluri preferă să apeleze la serviciile oferite de agenţiile specializate în organizarea nunţilor, transmite CURENTUL.

Fiecare element în cadrul unei nunţi, decorul, programul muzical, meniul, vestimentaţia, reprezintă o parte esențială în planificarea acesteia şi merită cu adevărat multă atenție și seriozitate. Analizând minuţios orice detaliu, conducându-ne după ultimele tendinţe, putem transforma fiecare nuntă într-o poveste, dându-i culoare și personalitate.

Contactată de reporterul nostru pentru a afla care sunt ultimele tendinţe în 2019, organizatoarea de evenimente Alina Ciobanu a declarat că în acest sezon se pune accent pe simplitate.

„În primul rând viitorii miri optează pentru simplitate, pun accent pe povestea lor de dragoste. Dacă e să ne referim la tendinţe, acum sunt în vogă nunţile în stil petrecere unde se atrage atenţie fiecărui detaliu, acestea sunt nunţile non cromatice, cu culori pastelate cum a fost şi anul trecut. Mulţi miri îşi doresc nunţi mai neobişnuite şi decorul se alege în funcţie de preferinţele lor şi de tendinţele culorii în anul nunţii, într-un mod cât mai deosebit. Culoarea anului 2019 este coralul. În rândul ultimelor tendinţe se înscriu şi pardoselile fluorescente, luminile ambietale, cât şi cele de atmosferă”, ne-a spus Alina Ciobanu.

Olga Spînu, coordonatoarea de evenimente la agenţia B Event and Wedding, afirmă că, în general, în acest an tendinţele se îndreaptă mai mult spre lejeritate, naturaleţe şi minimalism, dar în ţara noastră se organizează mai puţine nunţi de acest gen.

„Noi încă continuăm să organizăm nunţile după stilul clasic, tradiţional, însă există tendinţa de a renunţa din ce în ce mai mult la obiceiuri, la mesele prea bogate, la coafurile complicate, punând mai mult accentul pe calitate decât pe cantitate. Designerul decorului unei nunți se raportează la aspectul localului unde se va desfășura evenimentul, iar tendinţele în ultimii ani sunt de a utiliza materialele reciclabile, fierul, diverse metale sub formă de flori deseori aranjate în compoziţii nu neapărat naturale. În practicile mele în cadrul decorului încerc să valorific la maxim piesele de decor pentru a transmite cât mai bine tematica nunţii. Programul ceremoniei se face mai simplificat şi cât mai personalizat, cu poveşti de dragoste ale mirilor, cu surprize pentru invitaţi, dedicaţii pentru părinţi”, a spus Olga Spînu.

Rochia de mireasă şi costumul mirelui reprezintă elementele cheie ale nunţii, iar în 2019 miresele optează pentru rochiile lejere, mirii pentru un stil mai mult casual sau şic.

Bugetul pentru organizarea unei nunţi este un aspect foarte vast şi acesta depinde de mai mulţi factori, cum ar fi: scopul nunţii, locaţia, stilul nunţii, conceptul prestabilit.

„Preţurile pentru serviciile de organizare cresc în general de la un an la altul dacă luăm în considerare preţurile pentru restaurante, fotografi, videografi. Deoarece acum persistă tendinţa de a se organiza nunţi mai mici, aş spune că este posibilă organizarea unei nunţi cu un buget destul de mic”, a mai spus Olga Spînu.

Costul unei nunţi în Moldova organizată de către o agenţie specializată în domeniul wedding începe de la 120,130 euro per persoană. Astfel, tinerii ar putea scoate din buzunar și 20 mii euro pentru un eveniment de 100 de persoane.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților