[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Teleradio Moldova” a fost trecută sub control parlamentar
4 Noiembrie

Compania „Teleradio Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar. În cadrul ședinței plenare de astăzi, un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați, transmite CURENTUL.

Obiectivul primordial al acestei proiect de lege este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania „Teleradio-Moldova”.

Documentul prevede întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează că membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților