[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tauber: „Deputaţii europeni intenţionează să viziteze Republica Moldova pentru a se familiariza cu situația lui Ilan Şor”
16 Iunie

Vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, Marina Tauber şi avocaţii primarului de Orhei, Ilan Șor, au organizat astăzi o conferinţă de presă cu tema „Încălcarea drepturilor şi arestului de lungă durată a lui Ilan ŞOR”, în cadrul căreia au comunicat despre rezultatele vizitei oficiale efectuate la Parlamentul European din Strasbourg, informează CURENTUL.

Avocatul Iulian Bălan a enumerat subiectele discutate în cadrul întrevederilor de la Strasbourg. „Le-am relatat deputaților din cadrul delegației UE că avem un șir de carențe ce vin în contradicție cu practica CEDO, în cazul domnului Șor. De asemenea, este îngrijorător faptul că se ignoră argumentele apărării, încălcându-se dreptul la un proces echitabil. Argumentele noastre cu referire la cauza lui Ilan Șor le-am prezentat delegației în trei scenarii: eliberarea lui Ilan Șor de sub arest și continuarea examinării cauzei cu respectarea tuturor drepturilor la un proces echitabil, doi – înaintarea unei noi învinuiri până la data de 22 iunie sau condamnarea urgentă până la această dată, și trei – menținerea lui Ilan Șor în arest și după data de 22 iunie, în baza unei încheieri în instanța de judecată, în urma cărora s-au arătat cointeresați”, a declarat avocatul.

Vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber, a declarat că, în urma discuțiilor, parlamentarii europeni au declarat că le va oferi sprijin necondiționat. „Deputaţii europeni s-au arătat interesaţi de cazul lui Ilan Şor, oferindu-le un sprijin necondiţionat în acest sens. Mai mult, deputaţii europeni au dat asigurări echipei că vor monitoriza în detaliu şi vor prelua la control problema încălcării drepturilor şi limitarea libertăţii liderului politic”, a subliniat Tauber.

Totodată, deputaţii europeni au declarat că intenţionează să viziteze, în viitorul apropiat Republica Moldova, pentru a se familiariza cu situația lui Ilan Şor și, totodată, vor insista să aibă o întrevedere personală cu Primarul de Orhei.

Mai mult, potrivit Marinei Tauber, în cadrul întrevederilor de lucru la Strasbourg, s-a convenit asupra colaborării partidului ŞOR cu alte formațiuni politice din Europa.

1

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților