[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European pentru Literatură
23 Mai

Tatiana Țîbuleac, scriitoare și jurnalistă, câștigat Premiul European pentru Literatură 2019, cu romanul „Grădina de sticlă”.

Tatiana Țîbuleac este din Republica Moldova și de câțiva ani e stabilită în Franța, dar în concurs a fost nominalizată din partea României, alături de alți patru scriitori.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând din anul 2009, tinerilor scriitori contemporani din literaturile emergente (ţările sunt selectate prin rotație pentru participarea în competiția EUPL). Premiul este coordonat de un consorțiu format din: European and International Booksellers Federation (EIBF), European Writers’ Council (EWC) și Federation of European Publishers (FEP). Consorțiul înființează jurii naționale care au rolul de a nominaliza autorii propuși pentru premiere. Membrii juriilor sunt nominalizați de organizațiile naționale membre ale consorțiului EUPL din fiecare dintre țările participante, potrivit Editurii Cartier. Premiul este în valoare de 5000 de euro.

„Vă mulțumesc tuturor celor care vă bucurați împreună cu mine. Un singur premiu, două țări fericite. Grădina de sticlă este (și) despre asta”, a scris Tatiana Țîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Precizăm că, Premiul European pentru Literatură 2019 a fost acordat pentru 14 scriitori din diverse țări.

shok.md

gradina

Inapoi la arhiva noutaților