[ X ]
Tatiana Cociu: Toți locuitorii orașului Orhei vor beneficia de compensații lunare pentru tariful la apă
1 Octombrie

Primarul or Orhei, Tatiana Cociu, a anunțat astăzi, 1 octombrie, că toți locuitorii orașului vor beneficia de compensații pentru tariful la apă, o măsură susținută de consilierii din fracțiunea Pentru Orhei. Decizia vine în urma majorării tarifelor la apă și canalizare anunțată recent de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

„Suntem bucuroși să venim în sprijinul locuitorilor noștri, oferindu-le o compensație de 6 metri cubi de apă pe lună pentru fiecare gospodărie. În ciuda abținerii a șase consilieri municipali din partea PAS, care au refuzat să susțină această inițiativă, am reușit să aprobăm această măsură esențială pentru locuitorii din Orhei,” a declarat Tatiana Cociu.

Primarul a subliniat că stabilirea tarifelor nu intră în competența administrației locale, fiind o decizie a ANRE, însă echipa Primăriei Orhei a căutat soluții pentru a proteja locuitorii de creșterile semnificative.

„Ne dorim ca toți cetățenii din Orhei să aibă acces la utilitățile publice necesare fără a fi împovărați financiar. Aceasta este încă o dovadă că suntem singura echipă care se ține de promisiuni și acționează pentru binele comunității,” a adăugat Tatiana Cociu.

Compensația este deja activă, iar locuitorii vor beneficia de aceasta începând cu data de 1 octombrie.

 

Inapoi la arhiva noutaților