[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tată și fiu din Telenești – trimiși după gratii de procurori pentru omorul unei mame, care a încercat să-și salveze fiica de la moarte
16 Septembrie

Procuratura Generală anunță sentința obținută de către procurori, de condamnare la 21 și 19 de ani de ispășire a pedepsei cu închisoarea a unui tată și a fiului, pentru omorul cu deosebită cruzime al unei victime din Telenești, precum și pentru vătămarea rudei care au încercat să intervină, transmite CURENTUL.

Tatăl și fiul acestuia de 20 de ani au acționat de comun acord, atunci când s-au înarmat cu cuțit și nunchaku (armă folosită în artele marțiale) și au intrat în curtea victimei, cu scopul de a-i lua viața. Acolo, în timp ce fiul o ținea pe victimă, tatăl i-a aplicat lovituri cu ambele arme, în mai multe regiuni ale corpului. Însă, în acele momente a intervenit mama acesteia, care strigase pentru ca să-și protejeze fiica. Atunci, făptașii s-au schimbat cu rolurile: fiul, care inițial o imobilizase pe victimă, a continuat fapta tatălui, cu pumnii și picioarele; iar tatăl a pătruns în locuința mamei victimei, unde a omorât-o cu deosebită cruzime, chiar dacă, de această dată, fiica acesteia a încercat să intervină pentru ca să-și salveze mama.

Procurorii au cerut instanței de judecată condamnarea ambilor făptași. Astfel, tatăl celui de-al doilea făptaș a fost condamnat pentru aceste fărădelegi la ispășirea pedepsei cu închisoare pentru un termen de 21 ani și obligat să plătească 240 mii de lei pentru prejudicii morale și materiale. Fiul acestuia a fost condamnat la 19 ani închisoare și obligat să plătească suma de 180 mii lei. Suplimentar, ambii făptași au fost obligați să plătească peste 70 mii de lei pentru funeralii, cheltuieli judiciare, asistență juridică.

Făptașii, însă, au atacat sentința, pe motiv că tatăl ar trebui să primească o pedeapsă mai blândă, iar fiul trebuia eliberat de răspundere, așa cum nu ar fi comis această faptă. Totuși Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința și va pronunța decizia motivată la data de 9 octombrie 2019. Menționăm că decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților