[ X ]
[ X ]
[ X ]
Târgul „Summer Berry Fair” startează la Chișinău: Când și unde veți putea procura cele mai proaspete și dulci pomușoare
15 Iunie

În acest an, cea de-a treia ediție a Târgului agro-gastronomic al producătorilor autohtoni de pomușoare „Summer Berry Fair” va fi organizat de către Pretura sectorului Ciocana în parteneriat cu Asociația Pomușoarele Moldovei. „Summer Berry Fair” constă dintr-o serie de târguri organizate în sezonul de recoltare a pomușoarelor. În cadrul evenimentelor se încearcă conectarea producătorilor cu consumatorii de pomușoare, transmite CURENTUL.

Contactată de reporterul nostru, președinta Asociației „Pomușoarele Moldovei”, Aneta Ganenco, a declarat că în acest an, târgul se va desfășura în 3 ediții.

„În acest an târgul „Summer Berry Fair” se organizează în parteneriat cu Pretura Ciocana. Târgul se va organiza ca și în anii precedenți în trei ediții: 23 iunie, 21 iulie și 18 august cu scopul de a susține și a promova producătorii locali și produsele acestora”, a spus Aneta Ganenco.

La prima ediție din 23 iunie vor participa peste 20 de producători de pomușoare, membrii Asociației Pomușoarele Moldovei, patiseri și bucătari, care vor prezenta pomușoarele de sezon și produse de patiserie,tarte, brioșe, checuri și diferite băuturi.

„În cadrul evenimentului vor mai fi organizate ateliere gastronomice și activități cultural-artistice și de creație, unde vor participa copii de la centrele comunitare și de la centrul de creație „Ghiocel” din sectorul Ciocana”, a adăugat Aneta Ganenco.

În 2017, la prima ediție a târgului de pomușoare, 20 de producători de pomușoare au vândut circa 2 000 kg, iar în același timp târgurile au fost vizitate de circa 7 mii de persoane. În 2018, 37 de producători de pomușoare au vândut peste 6 000 kg, târgurile au fost vizitate de circa 9 mii de persoane.

Deschiderea târgului va avea loc duminică, 23 iunie,începând cu ora 9:00, pe strada Alecu Russo 61/1 și 63/1.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților