[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tănase: Se cer o serie de măsuri nepopulare pentru a determina o vaccinare masivă a populației
24 Octombrie

Fostul Președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că a fost mereu împotriva măsurilor represive excesive, dar se impun o serie de măsuri nepopulare necesare pentru a determina o vaccinare masivă a populației, transmite CURENTUL.

Alexandru Tănase a menționat că propaganda anti-vaccinare, de fapt reduce la zero eforturile autorităților de menține situația sub control, iar banii publici cheltuiți în aceste scopuri de asemenea se duc pe apa sâmbetei.

„Din punct de vedere rațional și științific, aceasta polemică este ridicolă – omenirea face vaccinări de peste 200 de ani, fiind salvate milioane de vieți omenești. Doar că astăzi vocea rațiunii este estompata de fricile cultivate de propaganda și de tot soiul de aventurieri analfabeți obscurantiști.

Am fost mereu un adversar al măsurilor represive excesive, dar se pare situația dată impune o serie de masuri nepopulare dar absolut necesare, care ar determina o vaccinare masiva a populației:

– Introducerea sancțiunilor contravenționale pentru propagandă anti-vaccinare (in condițiile de pandemie, libertatea de exprimare poate fi limitată fără nici un risc de încălcare a CEDO)
– Modificarea Codului audiovizualului și blocarea propagandei anti-vaccinare – înăsprirea pedepselor pentru falsificarea certificatelor de vaccinare
– Modificarea Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistentă medicală și mărirea primei de asigurare fixă pentru persoanele nevaccinate. Pentru anul 2021, mărimea primei este 4056 de lei. Pentru persoanele nevaccinate sa fie impusă o prima de 15-20 mii lei. (Pentru o astfel de măsură există un argument foarte puternic – riscurile de asigurare a unei persoane nevaccinate sunt de câteva ori mai mari, in plus costurile de tratament sunt de câteva ori mai ridicate)”, spune Alexandru Tănase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților