[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tănase: Nu înțeleg nemulțumirile față de pauza luată de Parlament pentru constituirea fracțiunilor parlamentare
26 Iulie

Fostul Președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, nu înțelege de ce sunt atâtea nemulțumiri față de pauza luată de Parlament, transmite CURENTUL.

Alexandru Tănase spune că fracțiunile parlamentare se constituie în termen de 10 zile de la constituirea legală a Parlamentului.

„Nu prea înțeleg nemulțămirile fata de pauza luata de parlament pentru constituirea fracțiunilor parlamentare. De fapt nu s-a întâmplat nimic altceva decât respectarea procedurii legale. Astfel, Președinta Curții Constituționale a prezentat raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului si validarea mandatelor deputaților aleși. Președintele Republici a venit cu un mesaj politic fata de parlamentul ales, iar deputații si-au luat câteva zile pentru a constitui grupurilor parlamentare si organele de lucru ale parlamentului. Apropo, art. 4 (3) al regulamentului Parlamentului prevede ca fracțiunile parlamentare se constituie în termen de 10 zile (!) după constituirea legală a parlamentului”, spune Alexandru Tănase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților