[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sute de persoane cu dizabilități de văz vor primi ajutor material de o mie de lei, la propunerea PSRM
12 Noiembrie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Nevăzătorilor, fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a înaintat un demers către Primărie, transmite CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, consiliera municipală, Eugenia Ceban a anunțat că, demersul a fost înaintat la solicitarea conducerii Societății Orbilor din mun. Chișinău.

„Vreau să mulțumesc executivului, pentru că în timp record am decis ca 900 de invalizi, persoane cu dizabilități de văz, să primească începând cu ziua de mâine câte o mie de lei. Banii au fost găsiți, acoperirea financiară este. Noi am dat voie conducerii acestei societăți să perfecteze în mod democratic listele și în baza acestor liste, fiecare persoană poate ridica câte 1 mie de lei la orice oficiu poștal din mun. Chișinău. Asistența socială listele le-a perfectat și, de aceea, noi, PSRM, am fost, vom fi și rămânem mereu lângă cele mai defavorizate categorii.

Desigur că, este regretabil faptul că la aprobarea bugetului în a doua lectură, la propunerea PSRM, au fost aprobate 3 mil. de lei pentru instalarea semafoarelor sonore pentru aceste categorii și trecerile de pietoni tactile, însă aceste lucruri nu sunt finisate. Sperăm că toți cei implicați o să urgenteze acest proces”, a precizat Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților