[ X ]
[ X ]
[ X ]
Susținerea integrării europene a R. Moldova, prevăzută în programul electoral al social-democraților europeni „Europa pe care o dorim”
5 Martie

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, și vicepreședintele PSDE pentru cooperare internațională, Eremei Priseajniuc, au participat la Congresul PES de la Roma, un eveniment important care a reunit lideri social-democrați din întreaga Europă.

În cadrul reuniunii, a fost stabilită strategia PES pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în perioada 6-9 iunie 2024. Congresul a fost marcat de adoptarea programului electoral „Europa pe care o dorim”, un document ambițios care conturează viziunea PES pentru o Europă mai prosperă, socială, democratică și sustenabilă.

De menționat că, programul electoral adoptat prevede susținerea extinderii UE și începerii negocierilor pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, ceea ce demonstrează suportul deplin al tuturor liderilor social-democrați pentru viitorul European al țării noastre.

Cap de listă al PES pentru viitoarele alegeri europene şi candidat la conducerea Comisiei Europene după scrutin a fost ales Nicolas Schmit, Comisar European pentru locuri de muncă și drepturi sociale. Candidatura sa reflectă angajamentul PES pentru o Europă socială, care pune accent pe bunăstarea cetățenilor.

Congresul PES de la Roma a reprezentat un pas important spre o Europă mai bună. Programul electoral „Europa pe care o dorim” oferă o viziune clară pentru viitorul Europei și pune accent pe valorile fundamentale ale social-democratiei: solidaritate, justiție și egalitate.

De menționat că, cetățenii din cele 27 de țări membre ale UE sunt chemați pentru a decide viitorul Europei, în cadrul alegerilor europarlamentare din iunie curent. Partidul care va obține cele mai multe locuri în urma alegerilor europene se va afla într-o poziție mai favorabilă pentru negocierea posturilor de conducere ale instituțiilor UE.

Inapoi la arhiva noutaților