Potrivit acestora, discuţiile despre o astfel de coaliţie la moment le duc două mari puteri ale lumii, „care sunt îngrijorate de situaţia politică din Moldova”.
„Instabilitatea politică şi o eventuală criză politică ce se prefigurează tot mai mult în Moldova dau de gândit marilor puteri ale lumii. Acestea şi-ar dori să vadă o coaliţie stabilă, previzibilă în acţiuni, şi un Guvern susţinut de o majoritate parlamentară clară. De aceea, se discută o posibilă coaliţie dintre PSRM şi PAS, două forţe politice previzibile, cu care partenerii de dezvoltare au ce discuta. Maia Sandu ar urma să devină Prim-ministru, iar PSRM ar urma să-şi asume public angajamentul că ea va rămâne la conducerea Guvernului până la următoarele alegeri parlamentare. În schimb, Maia Sandu nu se va implica în prezidenţiale, astfel încât Igor Dodon să obţină mai lejer un nou mandat de Preşedinte. Dacă cele două mari puteri ale lumii vor pune la punct toate detaliile, s-ar putea ca noua coaliţie să fie creată în cel mai scurt timp. Şi nu ar fi ceva nou, căci nu este un secret că şi coaliţia din iunie 2019, din care au făcut parte PSRM şi PAS, tot a fost posibilă numai după implicarea unor forţe externe”, au declarat sursele.
CURENTUL precizează: PSRM are 37 de deputați, PAS – 15. Plus deputatul independent Alexandru Oleinic, eventuala noua coaliție de guvernare ar avea 53 de deputați, exact ca și actuala la acest moment.
Sursa: coment.md