[ X ]
[ X ]
[ X ]
Subiectul transformării digitale, discutat la Bruxelles de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic
29 Noiembrie

Subiectul transformării digitale este discutat la Parlamentul European de către reprezentanții administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic. Funcționarii Parlamentului Republicii Moldova, alături de reprezentanții administrațiilor parlamentare din Georgia și Ucraina, efectuează, în aceste zile, o vizită de studiu la Parlamentul European. Delegația Parlamentului este condusă de Secretarul general, Tamara Gheorghița.

Ieri, la Parlamentul European, reprezentanții administrațiilor parlamentare din Republica Moldova, Georgia și Ucraina au participat la seminarul dedicat planificării strategice a transformării digitale a parlamentelor. În cadrul evenimentului de la Bruxelles, funcționarii au împărtășit cunoștințele și bunele practici din parlamentele naționale privind transformarea digitală, riscurile implicite și soluțiile inovative din domeniul tehnologiilor informaționale, precum și identificarea necesităților de suport pe care l-ar putea oferi Parlamentul European în sporirea capacităților instituționale.

Astăzi și mâine, delegația Parlamentului participă la conferința internațională „Suport pentru democrația parlamentară”, organizată la Parlamentul European.

Vizita la Parlamentul European reprezintă un sprijin direcționat administrațiilor parlamentare din țările Parteneriatului Estic pentru consolidarea capacităților funcționale ale instituțiilor legislative. Cheltuielile legate de vizită sunt acoperite de către Proiectul de asistență al Agenției Germane de Cooperare (GIZ) „Administrație parlamentară modernă și puternică în țările

Inapoi la arhiva noutaților