[ X ]
[ X ]
[ X ]
Subdiviziunile Căii Ferate inspectate de o Comisie specială. Iată cu ce scop
26 Noiembrie

La sfârșit de noiembrie s-a încheiat tradiţionala inspectare de toamnă a patrimoniului feroviar, înfăptuită de o comisie în frunte cu directorul general interimar al CFM, Ivan Dragni, transmite CURENTUL.

Asemenea acţiune are loc în fiecare an şi este organizată în conformitate cu Regulile de exploatare tehnică a CFM.

În perioada 18-22 noiembrie 2019, Ivan Dragni şi membrii comisiei au vizitat toate subdiviziunile Căii Ferate a Moldovei de pe sectoarele de nord, centru şi sud ale magistralei. Primii au susţinut testul la gradul de pregătire pentru traficul de iarnă colectivele nodurilor feroviare Ocniţa, Bălţi, Ungheni. În continuare comisia s-a deplasat spre sud, vizitînd nodurile feroviare Giurgiuleşti şi Basarabeasca.

După verificarea nodului feroviar Chişinău, membrii comisiei au decis că Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” este pregătită să funcţioneze în perioada de iarnă 2019-2020.

Revizia de toamnă a CFM are drept scop asigurarea funcţionării stabile a Căii Ferate a Moldovei, depistarea şi înlăturarea lacunelor şi defectelor, ce pot prezenta un potenţial pericol pentru securitatea circulaţiei trenurilor în perioada de iarnă.

Cristina Parfeni

cfm

Inapoi la arhiva noutaților