Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un studiu ce vizează aspectele instituționale și funcționale ale reformei Guvernului, informează CURENTUL.
Autorul studiului, Ion Tăbârță, a evaluat o serie de riscuri ce pot afecta succesul final al reformei Guvernului.
Totodată, Ion Tăbârță a făcut și unele recomandări, menționând că își dă seama că, în această perioadă, reforma Guvernului este în perioada de tranziție.
„Astfel, propunem ca să fie o mai mare transparență de informare din interiorul procesului de realizare a reformei Guvernului. Este indispensabil ca, Centrul de Implementare a Reformelor să-și creeze pagină web. La finele anului 2017, se finalizează perioada de tranziție a reformei Guvernului și se așteaptă o primă evaluare a ministerelor reformate, reieșind din baza indicatorilor de performanță. Însă, pentru o mai mare claritate și credibilitate este necesar ca opinia publică să fie informată despre acești indicatori de performanță, modul în care a avut loc această evaluare a personalului din ministere, reieșind din acești indicatori de performanță”, a precizat el.
Totodată, Ion Tăbârță a menționat că evaluarea reformei Guvernului trebuie să fie evaluată reieșind din cifre și date concrete și cât mai transparent posibil. „Desigur, aceste rezultate ale evaluării, inclusiv progresul, restanțele, problemele și modul de soluționare a acestor problemelor să fie făcute public”, a conchis expertul.
Andriana Cheptine