[ X ]
[ X ]
[ X ]
Studenții și militarii Armatei Naționale participă la lucrările de sortare a bunurilor umanitare pentru refugiați
21 Martie

Peste 300 de militari ai Armatei Naționale și studenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” acordă ajutor autorităților publice locale la depozitele de colectare a bunurilor destinate pentru refugiații din Ucraina.

Potrivit Centrului Operațional de Comandă, în perioada 14-20 martie, pacificatori din Batalionul 22 de menținere a păcii au fost implicați la descărcarea și încărcarea ajutorului umanitar la depozitul din orășelul Vatra.

Totodată, la depozitul amplasat pe teritoriul S.A. ”Moldova Film” din Chișinău, studenții militari și soldații în termen din Regimentul de Stat Major ”General de brigadă Nicolae Petrică” au participat la descărcarea și sortarea lucrurilor donate, dar și la pregătirea pachetelor cu produse alimentare și igienice, care urmează să ajungă în centrele de plasament temporar din țară.

De menționat că pe parcursul stării de urgență, începând cu data de 27 februarie, Armata Națională a fost implicată cu efectiv și unități de tehnică la mai multe acțiuni, în sprijinul autorităților publice centrale și locale, în conformitate cu deciziile Comisiei pentru situații excepționale. Astfel, militarii au acordat ajutor la amenajarea centrelor de cazare pentru refugiați și au transportat persoanele venite din Ucraina de la punctul de trecere Palanca spre locurile de plasament temporar.

2 3 5

Inapoi la arhiva noutaților