[ X ]
[ X ]
[ X ]
Studenții jurnaliști ai USM au fost instruiți în domeniul proprietății intelectuale
5 Decembrie

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat un seminar de instruire cu genericul „Protecția juridică a proprietății intelectuale”, pentru studenții anului II de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, transmite CURENTUL.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea studenților cu sistemul național de protecție și valorificare a proprietății intelectuale.

Conform programului, Andrei Moisei, specialist coordonator, Secția instruire AGEPI, a pus la dispoziția studenților informații privind importanța cunoașterii obiectelor de proprietate intelectuală, rolul acestora și cele mai bune practici și modalități de protecție juridică a lor. De asemenea, a vorbit studenților despre drepturile autorilor și necesitatea respectării acestor drepturi, precum și limitele în care aceste drepturi se bucură de protecție. Un accent aparte s-a pus pe riscurile cu care se pot confrunta persoanele creative în cazul în care vor ignora realizarea procedurilor legale de protecție a creațiilor intelectuale, conflictele care pot apărea și căile de asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuale.

Seminarul de instruire s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. În final, studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au manifestat interes pentru a mai participa la asemenea evenimente.

2

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților