[ X ]
[ X ]
[ X ]
Studenții din Orhei vor avea posibilitatea să procure produse mai ieftine în magazinele sociale
26 Februarie

La solicitarea studenților din municipiul Orhei, Primarului de Orhei, Ilan Şor a dat curs pozitiv inițiativei de a extinde aria categoriilor de persoane, care pot beneficia de magazinele sociale, inclusiv pentru studenți, transmite CURENTUL.

Astfel, potrivit Primarului Ilan Şor, începând cu ziua de astăzi, 26 februarie, de magazinele sociale vor putea beneficia și studenții care-și fac studiile în colegiile din municipiul Orhei.

În acest sens, posibilitatea de a procura produse mai ieftine și pâine la doar 2 lei le va face traiul mai ușor studenților, care încă nu au venituri personale și sunt nevoiți să trăiască din bursele mizere sau din mijloacele financiare acordate de părinți.

Cardurile sociale sunt eliberate prin intermediul șefilor de grupe. Astfel, persoanele eligibile proiectului trebuie să prezinte buletinul de identitate și carnetul de student.

În legătură cu aceasta, Primarul de Orhei, Ilan Șor a menționat că:

„Câteva zile în urmă, am avut o întrevedere cu studenții Colegiului pedagogic și Colegiului de medicină din Orhei. În cadrul întrevederii, studenții au venit cu un șir de propuneri, idei și solicitări interesante. Una dintre solicitările studenților a vizat oferirea posibilității de a beneficia de magazinele sociale. Desigur, studenții se confruntă cu numeroase dificultăți. În acest sens, mă bucur să le ofer ajutor. Am decis să includem în lista de utilizatori ai magazinelor sociale și pe studenții colegiilor din municipiul Orhei. Sper ca magazinele sociale să le ofere un sprijin real studenților, procurând produse alimentare la un preț mai ieftin”.

Amintim că, în municipiul Orhei de magazinele sociale beneficiază pensionarii, toţi veteranii de război şi conflicte armate (veteranii războiului din Afganistan, catastrofei de la Cernobâl, conflictului din Transnistria, precum şi alte persoane asimilate participanţilor de război), familiile cu mulţi copii, familii monoparentale şi tot personalul din învăţământ, mai exact profesori, educatori, etc..

Este de menţionat faptul că, magazinele sociale deschise la iniţiativa primarului în anul 2015 se bucură de succes printre orheienii cu venituri modeste.

st

paine

magazin social

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților