[ X ]
[ X ]
[ X ]
Străzile din Orhei continuă să fie modernizate
9 Octombrie

Încă un motiv de bucurie pentru locuitorii municipiului Orhei, strada Vasile Mahu și arterele care duc spre această stradă istorică au fost date în exploatare, după o reconstrucție capitală, transmite CURENTUL.

Potrivit unei dispoziţii semnate de Primarul de Orhei, Ilan Șor, Întreprinderea Municipală „Servicii Comunale Locative” continuă lucrările de reconstrucție și modernizare a drumurilor din orașul Orhei cu forțe și resurse proprii.

Astfel, după aproape două luni de lucrări intense, astăzi, strada Vasile Mahu și Ștefan cel Mare cu o lungime de aproximativ 1 500 de metri, sunt  de nerecunoscut.

Lucrările de reconstrucție și modernizare au inclus propulsarea și excavarea suprafețelor, precum și  acoperirea cu pietriș. Ulterior, muncitorii au acoperit drumurile cu două straturi de asfalt bituminos de 10 cm, în total fiind utilizate peste 2 500 de tone de asfalt.

Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului au fost schimbate bordurile, fiind instalate peste 2 km de bordură, iar drumurile au fost marcate cu vopsea specializată și înlocuite panourile  de circulație.

Mai mult, au fost modernizate și asfaltate peste 2 km de trotuare, precum și intrările în curțile locuitorilor.

Prezent la evenimentul de inaugurare, Primarul de Orhei, Ilan Șor a felicitat locuitorii orașului cu acest proiect și a menționat că:

„Orheiul devine unicul oraş din ţară, care nu doar modernizează şi implementează proiecte de infrastructură majore, dar şi utilizează resursele umane şi tehnice proprii. De asemenea, în cel mai scurt timp vom procura  o  uzină de producere a asfaltului şi pavajului, care va duce la micșorarea cheltuielilor şi  la crearea a noi locuri de muncă. Pentru noi este important ca orheienii să  aibă locuri de muncă, aici, acasă. Per ansamblu, acest lucru ne va permite ca, în câţiva ani, să reconstruim şi să modernizăm toate drumurile din Orhei.

Ne propunem ca în următorul an să modernizăm și să reconstruim 99% din drumurile municipiului”, a declarat edilul.

Potrivit orheienilor, astăzi, aceste străzi sunt de nerecunoscut.

Este de menționat că strada istorică Vasile Mahu reprezintă un punct strategic pentru locuitorii orașului.

Astăzi, pe această stradă sunt amplasate toate autorităţile publice, Biserica Catolică, „Scuarul Europei”, dar şi cel mai frumos parc din Orhei, „Parcul Ivanos”, proaspăt renovat şi reconstruit de către Primarul de Orhei, Ilan Șor.

Totodată, potrivit dispoziţiei edilului, lucrările de modernizare şi reconstrucţie sunt extinse pe străzile Renaşterii Naţionale, o stradelă ce intersectează cu Serghei Lazo, Gheorghe Asachi şi Ciprian Porumbescu, artere amplasate în zona centrală a urbei.

În ultimul trei luni ale anului curent, în municipiul Orhei, au fost reconstruite și modernizate 8 străzi importante.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din municipiul Orhei, reprezintă o prioritate de bază pentru Primarul Ilan Șor şi echipa acestuia, iar potrivit planului de acţiuni pentru 2017, în municipiul Orhei vor reperate alte zeci de străzi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților