[ X ]
[ X ]
[ X ]
Strada Ion Creangă va intra în curând, în reparație
10 Iulie

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că aseară a fost lansată licitația pentru lucrările de reparație a str. Ion Creangă, inclusiv, cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare, transmite CURENTUL.

În acest sens a fost semnată o dispoziție.

Suma totală a proiectului este de 50 milioane de lei. Lucrările ar urma să înceapă după licitații, aproximativ într-o lună și jumătate și vor dura în jur de 18 luni.

În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor:

– Piața Dimitrie Cantemir
– Piața Unirii Principatelor.

De la str. E. Coca spre sensul giratoriu Piața Dimitrie Cantemir, nu sunt preconizate locuri de parcare. Asemenea spații au fost amenajate de la sensul giratoriu Piața Unirii Principatelor, spre str. E. Coca.

„Amintesc că reparația străzii Ion Creangă, din sectorul Buiucani, a început încă în anul 2018. În cadrul proiectului trebuiau să fie schimbate și rețelele de canalizare și apeduct, lucru care nu s-a mai întâmplat. Nu am lansat licitația până acum, deoarece am insistat pe rezilierea contractului ce presupunea cheltuieli, care inițial nu au fost prevăzute în bugetul municipal.

Noi nu putem iniția reparația capitală a străzii, fără a schimba rețelele subterane, care în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. Prea mult s-a politizat pe subiectul privind reparația str. I. Creangă, iar între timp oamenii sunt nevoiți să meargă pe o stradă, care arată ca după război.

Nu voi admite abateri de la normele legale și voi monitoriza personal mersul lucrărilor pe această importantă arteră a orașului. Locuitorii merită o stradă reabilitată după toate normele, iar lucrările trebuie să fie efectuate calitativ, transparent și în termen”, scrie pe o rețea de socializare Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților