[ X ]
[ X ]
[ X ]
„STOP cancer mamar”: Donează pentru confecționarea perucilor destinate femeilor care luptă cu această boală
15 Aprilie

Asociația Obștească „Ajută un Om” continuă proiectul „STOP cancer mamar” prin care își propune să informeze populația despre cancerul mamar și să susțină femeile care luptă cu această maladie, transmite CURENTUL.

Acum, Asociația are nevoie de 40 mii lei pentru confecționarea a 10-12 peruci de lungime medie de păr, care ulterior vor fi oferite femeilor care și-au pierdut părul în urma procedurilor de chimioterapie.

„În decurs de 2 ani am reușit să creăm o comunitate de femei, unele dintre ele încă mai luptă cu această maladie, altele deja sunt învingătoare. Anume comunicarea și colaborarea cu ele ne-a inspirat să lansăm campania #donezdinparulmeu, și zeci de femei au reacționat pozitiv și au mers la saloanele – partenere pentru a-și freza părul și a dona cosița.

La moment avem un număr impunător de cosițe și vrem să le trimitem în străinătate la un perucar pentru a face peruci din păr natural. Ulterior aceste peruci vor fi „împrumutate” absolut gratuit femeilor care și-au pierdut părul în urma procedurilor de chimioterapie”, menționează Asociația.

Pentru aceasta, Asociația mizează pe susținerea celor care nu sunt indiferenți față de această maladie.

„Om cu om, leu cu leu, și împreună vom reuși să susținem aceste femei care și așa au griji, frici și deznădejde. Suma de 40.000 lei ne va ajuta să confecționăm în jur de 10-12 peruci cu lungime medie de păr. E mult sau puțin, încă nu știm dar suntem convinși că această susținere este una extrem de importantă pentru femeile care au nevoie de o perucă, pentru a nu simți toate privirile trecătorilor și a nu fi nevoite să se ascundă…”, mai menționează Asociația.

Donațiile le puteți face aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților