[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știu cum să facă față provocărilor la înălțime. 11 salvatori – absolvenți al cursului de instruire în domeniul salvării la înălțime
23 Februarie

Unsprezece angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți au absolvit recent cursul de instruire în domeniul salvării de la înălțime, transmite CURENTUL.

Salvatorii au fost testați după ce au urcat echipați pe o clădire supraetajată. Aceștia au coborât folosind funii de salvare și au improvizat operațiuni de evacuare de la înălțime a sinistraților. Alpiniștii au susținut examenul în fața unei comisii specializate după ce pe parcursul a două săptămâni au fost instruiți teoretic și practic de un grup de 4 formatori.

Mai mult, angajații IGSU au avut parte și de provocări la înălțime, iar de competența acestora a fost să iasă din situații de risc echipați corespunzător cu sinistrați care au ajuns în siguranță la sol. După susținerea examenului salvatorii au primit certificate de absolvire, acte prin care aceștia pot practica salvare de la înălțime a persoanelor aflate în situații excepționale.

Potrivit IGSU astfel de instruiri au loc de două ori pe an în cadrul instituției, iar noile abilități oferă posibilitate angajaților să exercite misiuni complicate la înălțime.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților