[ X ]
[ X ]
[ X ]
START sezon! Visați să zburați cu parapanta, cu balonul cu aer cald sau să efectuați un salt cu parașuta? Iată cât costă această plăcere!
6 Aprilie

Primăvara este anotimpul potrivit pentru a ne bucura din plin de zilele însorite și de natura care reînvie puțin câte puțin. Este momentul potrivit pentru noi activități, plimbări în aer liber, distracții. Cluburile de sporturi extreme din țara noastră vin în această primăvară cu o mulțime de activități distractive la care poate participa întreaga familie, pentru a petrece cât mai mult timp liber împreună. Printre cele mai solicitate în această perioadă sunt: zborul cu balonul cu aer cald , zborul cu parapanta și saltul cu parașuta, informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru pilotul-instructor care este responsabil de organizarea și efectuarea zborurilor cu parapanta , Vasile Fronea, a declarat că acest tip de sport devine tot mai popular în rândul moldovenilor.

„Chiar dacă parapantismul este privit de unii ca un sport mai riscant, acesta devine tot mai popular în rândul moldovenilor în ultima perioadă. Zborul cu parapanta este controlat de un pilot profesionist care se află în spatele pasagerului”, ne-a spus Vasile Fronea.

Parapanta are o construcție specială pentru a zbura sub greutatea a două persoane. Pasagerul stă în faţă pentru a avea un confort şi o privelişte mai bună. Oricine poate zbura ca şi pasager într-o parapantă tandem fără să fie necesară o pregătire specială, pilotul fiind cel care se ocupă de pilotajul aripii.

„Zborurile  împreună cu cineva, zborurile în tandem au o frumuseţe deosebită , deoarece în timpul zborului pasagerul poate să facă poze, să filmeze sau pur şi simplu să se lase pe spate şi să savureze peisajul. Clubul nostru oferă zboruri în tandem pentru cei dornici de a descoperi tainele parapantei sau pentru cei care vor să se bucure de un zbor în perfectă siguranţă, la un preț de doar 450 lei timp de 15-20 de minute”, a precizat Vasile Fronea.

Dacă ați decis să efectuați un salt cu parașuta trebuie să apelați la unica organizație de parașutism din Moldova FPȘ care are dreptul să desfășoare asemenea salturi.

Secretarul Federației de parașutism din Moldova, Igor Zabrian a declarat pentru CURENTUL, că sezonul salturilor de parașutism se va deschide în acest week-end (6 – 7 aprilie) la Aerodromul Vadul lui Vodă.

„Vom da startul sezonului de parașutism 2019 cu tipul de salt static-line care este un salt de sine-stătător fiind realizat cu parașuta sportivă, dirijabilă, de tip „aripă” de la înălțimea de 1 400 m. Pentru a-l executa trebuie să conveniți în prealabil cu instructorul, deoarece este necesară formarea unei echipe de 5-6 parașutiști. Cursul de instruire se începe la ora 8:00 și durează 6 ore, după care se realizează saltul”, a spus Igor Zabrian.

Prețul saltului static –line este de 90 euro , iar unica cerință de bază este ca masa corporală a parașutistului să nu depășească 90 kg. Prețul unui salt în tandem (împreună cu instructorul ) este de 220 euro, deoarece este efectuat de la înălțime de 3 000 m, iar la final, clientul primește și o filmare video.

Pentru cei care doresc să descopere Chișinăul de la înălțimea unui zbor de pasăre Clubul Aerobis vine cu câteva oferte de zboruri cu balonul cu aer cald. Pilotul, Sergiu Zavulan, a declarat că scopul principal al acestui club este să-i mulțumească pe cei care aleg acest tip de sport extrem.

„Prețurile noastre depind de foarte mulți factori, dar în general, se încadrează între 99€/persoana sau 349€ pentru un grup de până la 4 persoane, greutatea totală a cărora nu depășește 280 kg” , a menționat Sergiu Zavulan.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților