[ X ]
[ X ]
[ X ]
Start săptămânii de afaceri „Moldova Business Week 2017”!
3 Octombrie

La Chișinău, astăzi, a fost inaugurată săptămâna de afaceri „Moldova Business Week 2017, transmite CURENTUL.

La deschiderea evenimentului au participat Premierul Pavel Filip, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, investitori locali și străini, autorități, finanțatori, importatori și exportatori din principalele sectoare ale economiei.

În discursul său Premierul, Pavel Filip, a susținut că nimic nu este mai important pentru un Guvern decât a oferi condiții bune de afaceri pentru companii, menționând rezultatele reformelor derulate. Șeful Executivului s-a referit la aprobarea un șir de amendamente la legislația națională în cadrul reformei regulatorii în ceea ce privește reducerea controalelor, actelor permisive, a numărului de instituții reglementatoare, precum și implementarea reformei legislației muncii, liberalizarea accesului cetățenilor străini la piața muncii locale ș.a.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko a afirmat că această serie de evenimente în cadrul „Moldova Business Week 2017” au o importanță deosebită pentru companiile locale și străine. „UE, în calitate de principal partener comercial al Republicii Moldova, susține deschiderea acestui eveniment, deoarece suntem interesați de modul în care comunitatea de afaceri percepe procesul de  implementare a reformelor și a Acordului de Asociere cu UE și DCFTA”, a menționat Peter Michalko.

Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a făcut o prezentare a climatului de afaceri și investițional în Republica Moldova, subliniind că atragerea investițiilor reprezintă o prioritate stabilită la nivel guvernamental.

„Atragerea în țară a unor investiții semnificative, idei inovatoare și tehnologii este în mare măsură imposibilă fără de a crea un climat de afaceri atrăgător și a asigura protecția investițiilor. În acest sens, țara noastră trece printr-un proces cuprinzător de modernizare și reformare. Un element nou pentru mediul de afaceri este un proiect conform căruia statul va oferi câte 40 mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat companiilor care deschid minimum 100 de locuri de muncă și oferă salarii de cel puțin 75% din salariul mediu pe economie și numărul locurilor de muncă nu scade timp de trei ani”, a afirmat Octavian Calmîc.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților