[ X ]
[ X ]
[ X ]
Start protestelor! Andrei Năstase: „În joc nu este mandatul meu, dar viitorul acestei țări”
20 Iunie

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, în cadrul unui live pe o rețea de socializare, a comunicat despre depunerea unui apel privind decizia de judecată de nevalidare a alegerilor, informează CURENTUL.

„Am să semnez apelul la această hotărâre ilegală, noi depunem acest apel imediat. După ce depunem la Curtea de Apel, Curtea de Apel ne va invita la o ședință. Acolo, eu cred că trebuie să mergem și să manifestăm”, a menționat el.

Prin urmare, Năstase s-a referit și la unele ilegalități, fiind „o crimă împotriva forțelor emergente”. „Ceea ce a făcut ieri judecătoarea este o crimă și nu este o crimă împotriva mea, ci este o crimă împotriva forțelor emergente pe care le reprezint. Aici este vorba de forțele politice, de societatea civilă activă, despre foarte multă lume care s-a implicat în acest proces electoral. Această crimă este împotriva poporului Republicii Moldova”, a declarat el.

În același timp, Năstase a anunțat despre o manifestare, care va avea loc în fața Primăriei. „Ieri s-a produs un act de uzurpare a puterii în stat realizat printr-o hotărâre de judecată arbitrară. Am decis că, astăzi, la ora 17:30, să mergem la Primărie, pentru a ne manifesta, pentru a ne pronunța cu privire la tot ce se întâmplă în Republica Moldova. În joc nu este mandatul meu, dar viitorul acestei țări”, a precizat el.

În același timp, pe o rețea de socializare, Năstase a anunțat despre o altă manifestare. „Vom fi cu ochii pe ei, ne vom apăra drepturile și votul, iar Duminică, la 14.00, ne revedem în centru capitalei”, a comunicat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților