Comisia Electorală Centrală (CEC), la 28 august, a plasat anunț repetat pe Platforma de Stat Achizițiilor Publice privind achiziționarea cabinelor pentru vot secret, precum și pentru urnele mobile de vot.
La solicitarea reporterului CURENTUL, șeful Direcției comunicare, relații publice și mass-media, Corneliu Pasat, ne-a comunicat că pentru aceste achiziții CEC a planificat să cheltuiască 250 mii de lei.
Responsabilul de comunicare cu presa ne-a comunicat că acum instituția se află în proces de evaluare a numărului cabinelor pentru vot secret și a celor mobile.
„Logistica electorală se păstrează la APL și urmează ca fiecare să ne informeze dacă sunt cabine/urne deteriorate sau dacă e necesar de suplinit. Plus CEC va planifica și o rezervă”, ne-a spus Corneliu Pasat.
Prin urmare, cabinele de vot și urnele care intenționează CEC să le procure sunt pentru suplinirea celor deteriorate sau, la necesitate, suplinite, inclusiv pentru rezervă.
Amintim că în 2014, CEC a procurat dintr-un fond mixt al Republicii Moldova şi al Guvernului Norvegiei în cadrul Programului PNUD pentru Democraţie, 6 940 cabine pentru vot secret și 10 000 urne de vot, inclusiv pentru persoane cu nevoi speciale. Costul achizițiilor a fost de 436,270 mii dolari.
Cristina Parfeni