[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful staff-ului electoral al PDM către cetățeni: „Votați conștient”
24 Februarie

Vladimir Cebotari, șeful staff-ului electoral al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul unui briefing de presă, s-a referit la modul în care decurge procesul de vot astăzi, informează CURENTUL.

Cebotari a spus că ziua de azi e una frumoasă și importantă. „Din punctul nostru de vedere, în linii generale, scrutinul se desfășoară normal. Deși sunt unele încălcări, acestea nu pot să influențeze scrutinul, cel puțin, deocamdată. Sigur că suntem foarte atenți chiar și la incidentele minore și, ori de câte ori aflăm ceva, luăm atitudine pentru adoptarea de măsuri și pedepsirea responsabililor”, a spus democratul.

Șeful staff-ului electoral al PDM a spus că, urmare a constatărilor făcute de observatorii formațiunii, democrații au depus mai multe sesizări la Comisia Electorală Centrală. „O sesizare în vizează pe Andrei Năstase, copreședintele Blocului ACUM, care a făcut agitație electorală în incinta secției de vot. Este inadmisibil. O altă sesizare vizează un ONG care îndeamnă cetățenii să nu ia buletinele pentru referendum, ceea ce este interzis. O altă sesizare o vizează pe Maia Sandu, copreședinta blocului ACUM, care îndeamnă alegătorii să boicoteze referendumul, deși ea nu s-a înregistrat cu „boicot” la referendum”, a spus Cebotari.

Democratul a lansat un apel către concurenții electorali – să respecte legislația și să facă agitație doar în conformitate cu prevederile legale, dar și a lansat un apel către cetățeni – să voteze conștient, pentru drumuri bune, infrastructură dezvoltată și sănătate performantă etc.

De asemenea, el a spus că prezența la vot este una „încurajatoare”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților