[ X ]
[ X ]
[ X ]
Staff-ul electoral al lui Igor Dodon propune organizarea a două dezbateri naționale
4 Noiembrie

Candidatul independent la funcția de președinte al țării, Igor Dodon a primit zeci de invitații la dezbateri TV și radio pentru turul doi. În condițiile în care a rămas puțin timp până în ziua votului, este imposibil de onorat toate aceste solicitări, fără a discrimina o instituție media sau alta. De aceea, staff-ul electoral al candidatului vine cu propuneri care să asigure organizarea unor dezbateri care să acopere o audiența cât mai largă, dar în același timp să respecte dreptul tuturor instituțiilor media de a transmite aceste dezbateri, informează CURENTUL.

„Astfel, propunerea noastră este ca o dezbatere să aibă loc la televiziunea publică, radiodifuzor cu acoperire națională, care ajunge în casele celor mai mulți moldoveni din întreaga țară. Însă, pentru a da posibilitatea și posturilor tv private să participe la o dezbatere, staff-ul candidatului Igor Dodon a propus organizarea celei de-a doua dezbatere pe un teren neutru, de exemplu Academia de Studii Economice din Moldova. Astfel, orice instituție media, fie TV, online ori radio va putea difuza în direct dezbaterile. Vom preciza că ambii candidați sunt absolvenți ai acestei Instituții de studii superioare, deci este un loc de dezbatere care are și o încărcătura simbolică”, – menționează purtătorul de cuvânt al candidatului, Ludmila Muntean.

Ea spune că la aceste dezbateri se poate conveni „asupra a doi analiști independenți care să le modereze, unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă”, așa încât să asigure un bun echilibru al organizării dezbaterilor și în această privință.

Staff-ul candidatului Igor Dodon urmează să ia legătura cu staff-ul concurentului său electoral, pentru a stabili detaliile tehnice privind organizarea acestor dezbateri în condiții cât mai bune.

„Suntem deschiși pentru dialog și pentru identificarea formatului final, care să mulțumească ambele staff-uri, dar în primul rând să faciliteze accesul cât mai larg al cetățenilor la dezbateri și al tuturor instituțiilor media, în mod nediscriminatoriu. Sperăm într-un răspuns pozitiv, pentru a avea cât mai curând prima dezbatere, unde oamenii să primească răspunsuri la mai multe întrebări care îi preocupă și să poată compara ofertele electorale ale candidaților”, se mai spune în declarație.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților