[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sportivii moldoveni – calificați la Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires. Care sunt probele?
21 Iulie

Deocamdată 14 sportivi din Moldova s-au calificat la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires. Și asta nu e tot: numărul deja depășește pe cel de la ediția precedentă, iar perioada de calificare se termină peste o lună, informează CURENTUL.

Comitetul Național Olimpic din Moldova declară că la cea de a treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret din partea țării noastre, pentru prima dată vor evolua sportivi la proba pentatlon modern și badminton. Este vorba de Alex Vasilianov (pentatlon) și Cristian Savin (badminton).

De asemenea, lotul olimpic va fi constituit din sportivi ce vor evolua la probele: atletism, înot, lupte, canotaj, tenis de masă, tir cu arcul, tir.

Cel mai mulți sportivi, patru la număr vor participa la proba sportivă – înot.

În pofida prognozelor negative, din partea Moldovei va evolua un sportiv și la canotaj. Este vorba de Ivan Corșunov, care a reușit să obțină locul cinci la Europenele de juniori din Franța la sfârșitul primăverii.

Prima sportivă care a obținut calificarea este arcașa Milena Gațco.

La ediția din 2014 desfășurată la Nanjing, din 11 sportivi moldoveni particpanți, Serghei Tarnovschi a obținut o medalie de aur la canoe-sprint, Dmitri Ceacusta – medalie de argint la lupte, și Tatiana Doncilă o medalie de bronz la lupte.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților