[ X ]
[ X ]
[ X ]
Spitalul raional Căușeni dispune de un laparascop performant. Acesta va permite intervenția minim-invazivă
29 Februarie

Pacienţii care necesită intervenţii chirurgicale abdominale beneficiază de servicii medicale de înaltă performanţă la Spitalul raional Căuşeni „Ana şi Alexandru”. Instituţia a achiziţionat un laparoscop performant, care permite vizualizarea organului intern, diagnosticarea şi tratamentul chirurgical minim-invaziv la standarde europene, transmite CURENTUL.

Dispozitivul medical a costat peste 1 milion 600 de mii de lei, dintre care un milion a fost alocat din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, iar câte 300 de mii de lei au fost oferiţi de instituţia medicală şi Consiliul raional Căuşeni.

Aparatul uşurează munca medicilor şi ajută pacienţii, deoarece ei se bucură de o perioadă mai mică de recuperare, spune directorul SR Căuşeni, Alexandru Cojocaru. „Intervenţia este efectuată printr-o tehnică minim-invazivă, care e mai puţin traumatică, necesită o perioadă mai mică de spitalizare şi permite recuperarea rapidă a pacienţilor. În aşa mod creştem calitatea serviciilor medicale, siguranţa actului medical şi satisfacţia beneficiarilor. În prezent, la SR Căuşeni sunt efectuate zilnic operaţii laparoscopice abdominale”, subliniază managerul spitalului.

Alexandru Cojocaru susţine că, urmare a acestei achiziţii, a crescut şi capacitatea de deservire a pacienţilor, spitalul având posibilitatea să ofere astfel de servicii şi cetăţenilor din localităţile limitrofe, cum ar fi raionul Ştefan Vodă. De asemenea, cu ajutorul laparoscopului, în timpul apropiat, la Spitalul raionul Căuşeni urmează a fi făcute şi intervenţii endoscopice ginecologice.

SR Căuşeni „Ana şi Alexandru” deserveşte cca 90 de mii de persoane din oraşul Căuşeni şi din satele raionului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților