[ X ]
[ X ]
[ X ]
SPIA al MAI documentează patru cazuri de corupție activă exercitată asupra angajaților INP
16 Februarie

Pe parcursul ultimelor zile, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au fost documentate patru cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare, transmite CURENTUL.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat în or. Orhei, unde, pentru a nu întocmi procesul-verbal cu privire la contravenție pentru încălcarea limitei de viteze, un cetăţean a oferit agenţilor de patrulare 400 de lei.

În raionul Hîncești, un locuitor al satului Leușeni și altul din Lăpușna, au încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 100 și respectiv 400 de lei, pentru a nu întocmi procese-verbal cu privire la contravenție pentru încălcarea limitei de viteză.

Pentru acţiuni similare, a fost documentat şi un bărbat originar din mun. Bălţi, care a transmis angajaților INP mijloacelor băneşti în sumă de 300 de lei, pentru ca aceștia să nu întreprindă măsurile ce intră în obligațiunile lor de serviciu.

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au întreprins toate acţiunile de rigoare, operativ-investigative şi de urmărire penală, pentru a reține în flagrant delict peroanele vizate.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 mii la 200 mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților