[ X ]
[ X ]
[ X ]
Speakerul, la discuții cu misiunea FMI. Detalii!
26 Iunie

„Avem nevoie de reforme care să aducă beneficii oamenilor și țării, iar Parlamentul Republicii Moldova va susține inițiativele Guvernului care vor duce la reluarea programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI)”, a declarat Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI și Volodymyr Tulin, reprezentant permanent FMI în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, părțile au discutat despre nevoia extinderii programului cu FMI și măsurile care se impun pentru aceasta.

„Totodată, președintele Parlamentului a subliniat că trebuie dezvoltate programele sociale, iar la elaborarea bugetului trebuie în primul rând să se ia în calcul sursele de finanțare interne. Totodată, Zinaida Greceanîi a subliniat importanța destinației fondurilor externe, care trebuie alocate pentru dezvoltarea țării”, se mai spune în comunicat.

De menționat că, la întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului – Ion Ceban, Alexandru Slusari și Monica Babuc, precum și președintele comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, președintele comisiei de control al finanțelor publice, Vladimir Golovatiuc, și vicepreședintele fracțiunii PAS, blocul ACUM, Igor Grosu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților