[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șor: În ultimii ani, numărul de percheziții și rețineri doar la noi a depășit o mie
10 Iulie

Ieri, la Comrat, Centrul Național Anticorupție a efectuat percheziții în biroul blocului “Victorie”. Totodată, au fost percheziționate alte 16 adrese, fiind reținute 6 persoane. Blocul „Victorie” respinge categoric acuzațiile aduse reprezentanților săi ca fiind nefondate, inclusiv acuzațiile privind finanțarea ilegală. Nimeni nu a negat vreodată că sunt acoperite cheltuieli de transport sau logistice. Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu activitățile partidului, aceste acțiuni nu sunt interzise de lege.

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a declarat că autoritățile și-au făcut un obicei din a efectua percheziții și o fac cu mare plăcere.

“Guvernării noastre îi place să trăiască bine. Îi plac dineurile cu invitați de peste mări şi ţări. Îi plac discursurile vulgare și adesea extrem de stupide. Dar nimic nu-i place mai mult decât percheziţiile. Anume percheziţiile îi oferă Maiei o plăcere sinceră, aproape animalică. Ea continuă să caute și să caute. În ultimii ani, numărul de percheziții și rețineri doar la noi a depășit o mie”, a spus Șor.

Politicianul a ironizat, sugerând că poate acesta este modul lui Sandu de a-și căuta obrazul și a sfătuit-o să meargă la biserică.

Deputatul Marina Tauber consideră că perchezițiile din biroul blocului „Victorie” din Comrat reprezintă, de asemenea, un act de agresiune din partea autorităților. „Altfel nu pot fi calificate aceste acțiuni. Se creează impresia că ei au doar două modalități de a ne împiedica să desfășurăm activitatea – fie să-i alunge pe toți sub pretextul unei bombe inexistente, fie să efectueze percheziții fără motiv. S-a dat comanda – poliția a luat aminte și a executat-o”, a declarat Tauber.

Inapoi la arhiva noutaților