[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj privind alegerile din Hâncești. Cine e favorit la funcția de deputat
27 Februarie

Compania Date Inteligente SRL (iData), astăzi, în cadrul unei conferințe, a prezentat datele unui sondaj cu privire la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38 Hâncești, dar și alegerile prezidențiale, informează CURENTUL.

Ce ține de alegerile din Hâncești, sondajul a fost efectuat telefonic, pe un eșantion de 100 persoane, perioada 20-25 februarie. Astfel, la întrebarea „La 15 martie 2020, pentru ce candidat ați vota mai degrabă?”, respondenții au răspuns: pentru Ștefan Gațcan (PSRM) – 13%, Grigore Cobzac (independent) – 11%, Olesea Stamate (PAS) – 10%, Vitalie Balinschi (Șor) – 10%.

Un alt sondaj a fost efectuat în rândul a 20 de experți – politicieni și analiști politici – cu referire la alegeri prezidențiale. În acest fel, 60% au oferit șanse de câștig, în turul II, lui Igor Dodon, iar 40% – Maiei Sandu.

O altă întrebare a fost „Cine ar trebui să fie candidatul de dreapta?”. Astfel, cei mai mulți au votat pentru Maia Sandu, pe al doilea loc se află Ion Sturza, locul trei – Dorin Chirtoacă.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților