[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj „Intellect Group”: Ceban, Năstase și Țîcu – favoriți în capitală!
25 Septembrie

Un sondaj sociologic în contextul următoarelor alegeri locale a fost prezentat, astăzi, de „Intellect Group”, informează CURENTUL.

Sondajul a fost efectuat în municipiul Chișinău, numărul respondenților – peste 1000 de persoane, de la 18 ani și mai mult. Marja de eroare este +- 3%, iar perioada de culegere a datelor este 17-24 septembrie 2019.

La întrebarea cine ar fi mai potrivit la funcția de primar, respondenții au spus Ion Ceban – 24, 60%, Andrei Năstase – 13, 00%. În același timp, un număr mare de respondenți au declarat că nu au încredere în nimeni, fiind 10, 20%. De menționat că, nu au avut un răspuns 27, 80 %. „Vreau să atrag atenția la un număr foarte mare al persoanelor care încă nu știu”, a precizat directorul „Intellect Group”, Ian Lisnevschi.

La capitolul încredere, potrivit sondajului, în top 3 se află Ion Ceban – cu 22, 50%, Andrei Năstase – 12 %, Octavian Țîcu – 8%. „Campania abia începe, iar în 2-3 zile lucrurile pot fi schimbate”, a adăugat Lisnevschi.

„Pentru ce candidat ați vota dvs.?” – a fost o altă întrebare din cadrul sondajului. Astfel, 29, 60% au răspuns „Ion Ceban”, 18, 30% – „Andrei Năstase”, iar 6, 20% – Octavian Țîcu.

„Dacă domnul Ceban Ion se bazează pe o campanie mai mult pragmatică, domnul Andrei Năstase – mai mult pe una emoțională”, a ținut să adauge Lisnevschi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților