[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj: Cetățenii așteaptă de la politicieni locuri de muncă bine plătite
3 Martie

Cetățenii Republicii Moldova așteaptă mai multe schimbări de la politicieni, cele mai importante fiind locuri de muncă și salarii mai mari. Aceasta este concluzia la care a ajuns Compania de cercetare socio-politică „Intellect-Group”, în urma efectuării primului sondaj în anul 2017, care reprezintă unele tendințe ale societății după alegerile prezidențiale din 2016, informează CURENTUL.

Potrivit sondajului, cele mai importante schimbări pe care le așteaptă populația de la politicieni sunt: să acorde mai multă atenție oamenilor  (23%); să ofere locuri de muncă mai bine  plătite (21%); salarii pensii mai mari (17%).

Precizare: La realizarea sondajului a fost aplicată metoda anchetei pe bază de chestionar. Chestionarul a fost administrat de operatori de teren. În cadrul cercetării s-a respectat principiul confidențialității privind protecția persoanelor incluse în eșantion. La sondaj au participat peste 1.300 de respondenți din 35 de regiuni geografice. Interviurile au fost realizate la domiciliu, în perioada 10-20 februarie. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 2,7%.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților