[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj: Ce consideră avocații despre mărirea salariilor judecătorilor pentru a asigura independența, responsabilitatea și eficiența sistemului
18 Ianuarie

Peste 39% din avocați consideră că este important ca salariile judecătorilor să fie mărite, pentru a asigura independența, responsabilitatea și eficiența sistemului judecătoresc, transmite CURENTUL.

În urma unui sondaj efectuat în perioada noiembrie-decembrie 2018, la nivel național în rândul avocaților cu privire la independența, eficiența și responsabilitatea justiției în R. Moldova, 39,3% dintre avocați consideră că mărirea salariilor judecătorilor poate asigura independența, responsabilitatea și eficiența sistemului judecătoresc.

Totodată, 25% dintre ei consideră că, această măsură este foarte importantă, 19,3% – mai puțin importantă, 14,3% – deloc importantă și la 2% dintre avocați le-a fost greu să răspundă.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Studii de Marketing „CBS-AXA”, la comanda Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

Rezultatele sondajului pot fi văzute mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților