[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj: 92,5% consideră că și în viitor Președintele trebuie să fie ales prin vot direct
3 Martie

Majoritatea cetățenilor consideră că și în viitor Președintele trebuie să fie ales prin vot direct. Acasta este rezultatul prezentat de Compania de cercetare socio-politică „Intellect-Group”, în urma efectuării primului sondaj în anul 2017, care reprezintă unele tendințe ale societății după alegerile prezidențiale din 2016, informează CURENTUL.

Potrivit sondajului prezentat astăzi, 82,2% consideră drept bună hotărârea Curții Constituționale, iar 92,5%  consideră că și în viitor Președintele trebuie să fie ales prin vot direct.

Precizare: La realizarea sondajului a fost aplicată metoda anchetei pe bază de chestionar. Chestionarul  a fost administrat de operatori de teren. În cadrul cercetării s-a respectat principiul confidențialității privind protecția persoanelor incluse în eșantion. La sondaj au participat peste 1.300 de respondenți din 35 de regiuni geografice. Interviurile au fost realizate la domiciliu, în perioada 10-20 februarie. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 2,7%.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților