[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitarea viceprimarului Codreanu pentru facilitarea activității comercianților din Chișinău
20 Aprilie

Veste bună pentru comercianții care activează în capitală. La solicitarea viceprimarului capitalei, Ruslan Codreanu, a fost extins programul de lucru al platformei on-line prin intermediul căreia comercianții se pot înregistra pentru a depune fizic Notificarea în comerț. Acum acest serviciu lucrează în regim non-stop, 24/24, transmite CURENTUL.

Inițiativa a venit urmare a plângerilor din partea mai multor antreprenori care nu își puteau face o programare on-line, deoarece munceau în prima parte a zilei, iar platforma oferea oportunitatea de înscriere doar în zilele de luni până joi între orele 08:00 – 12:00.

„Primăria nu trebuie să rămână un actor pasiv în viața antreprenorială a orașului Chișinău. Ba mai mult, trebuie să asigure condiții optimale pentru dezvoltarea mediului de afaceri, să susțină antreprenorii prin politici locale, să arate deschidere și să crească încrederea acestora”, a subliniat viceprimarul.

Totodată, potrivit lui Ruslan Codreanu, implementarea acestei inițiative nu a necesitat costuri adiționale pentru Primărie, dar va contribui esențial la reducerea procedurilor birocratice de care se ciocneau comercianții.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților