[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitarea ministrului Gaburici pentru ASD: Ce va face în următoarele zile
9 Octombrie

Urmare a unor materiale difuzate pe internet despre calitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitatea Pepeni, raionul Sîngerei, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să se deplaseze în localitate, pentru a se documenta și raporta despre situația reală a drumului care s-a renovat zilele trecute, transmite CURENTUL.

Astfel, conform caietului de sarcini, la reparația drumului din s.Pepeni, raionul Sîngerei, s-au executat lucrări de tipul 3, care includ – frezare, plombare, egalizare și strat de uzură de 4 cm. Antreprenorul a finisat lucrările de asfaltare la data de 02.10.2018.

La solicitarea autorităților locale, antreprenorul a executat lucrări suplimentare și anume drumuri de acces de la porțiunea inclusă în deviz. Accesele respective au fost din piatră spartă și apoi s-a aplicat un strat de uzură de 4 cm, fără amorsarea prealabilă a stratului inferior ceea ce a produs la lipsirea de aderență între stratul de beton asfaltic si stratul existent din piatră.

Lucrările defecte care au fost executate de antreprenor la solicitarea APL (neincluse în contract) au fost remediate.

„Fiecare sesizare privind calitatea lucrărilor va fi verificată și fiecare lucrare făcută necalitativ va fi refăcută de către antreprenori. Muncim acum să construim rețeaua de drumuri din Republica Moldova, iar lucrările făcute trebuie să dureze”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților