[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitarea ministrului Gaburici către atașații birourilor comercial-economice de peste hotare
26 Septembrie

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a înaintat un apel către atașații Birourilor comercial-economice (BCE) din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Chiril Gaburici a solicitat acestora să remită, în adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii, un raport succint de analiză pe dimensiunea cooperării comercial-economice cu țara de reședință, transmite CURENTUL.

Ministrul a menționat că Birourile, create la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, au menirea să promoveze interesele economice ale țării noastre. Totodată, Birourile comerciale oferă suport în negocierea, încheierea și implementarea tratatelor economice bilaterale şi multilaterale în țara de reședință şi în cele de acreditare prin cumul, ale Republicii Moldova.

Republica Moldova deține 12 birouri comercial-economice în misiunile diplomatice acreditate peste hotare, în țările care reprezintă principalii parteneri comerciali și investiționali pentru statul nostru, precum România, Ucraina, Turcia, Rusia, China, Belgia, Italia, Polonia, Germania, Belarus, Elveția și Emiratele Arabe Unite. De asemenea, urmează a fi deschise BCE în Japonia, SUA și EAU.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților