[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitare auzită! Biblioteca penitenciarului Pruncul din Chișinău s-a îmbogățit cu 1500 volume de cărți
20 Iunie

Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au avut o întâlnire cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță. Diplomatul a oferit un lot de cărți pentru deținuții unui penitenciar, transmite CURENTUL.

Participanții la întrevedere au discutat despre cooperarea dintre cele două state în domeniul justiției, dar și despre experiența țării vecine în dezvoltarea sistemului penitenciar. Oficialii au reiterat faptul că evoluarea acestuia va putea avea loc prin implementarea eficientă a programelor de reeducare pentru cei care au greșit și sunt în custodia statului.

„Toți oamenii după gratii trebuie să aibă speranța că statul le va asigura posibilitatea pentru recuperare socială. Este un proces de lungă durată, însă educația este factorul esențial în acest scop. Cărțile per că vor aduce lumină în gândul celor ce le vor citi”, a afirmat diplomatul român.

Cele 1500 de volume ale clasicilor literaturii române și universale vor completa biblioteca penitenciarului Pruncul din Chișinău, la solicitarea administrației acestuia.

2017_06_19 - 4

2017_06_19 - 3

2017_06_19 - 1

2017_06_19 - 2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților